Beginners

Vanaf de 8 – 9 jarige leeftijd is het mogelijk om dwarsfluit te leren spelen. Je leert met het instrument ook noten en ritme lezen. Het is de bedoeling dat na de les het geleerde materiaal thuis wordt geoefend. Het is zinvol om dit dagelijks 15-20 minuten te doen. Het is ook op volwassenen leeftijd mogelijk om dwarsfluit te leren spelen. Ook hier geldt dat de thuisstudie van belang is. Bij regelmatig oefenen is het mogelijk om naar 2 of 3 jaar een kleine baroksonate te spelen.

Gevorderden

Gevorderden weten al een beetje wat ze te wachten staat. Er bestaat zoveel literatuur voor de fluit, dat je er een leven lang plezier aan kan hebben. Het is leuk om met anderen samen te spelen. Er zijn geregeld uitvoeringen en er bestaat ook de mogelijkheid om in een dwarsfluitensemble samen te musiceren.

De Les

In het begin maken wij altijd met een gratis proefles kennis. De wekelijkse lesvorm is 30 minuten individueel. Dan is er voldoende tijd en aandacht om het instrument goed te leren. In speciale gevallen is het ook leuk om met zijn tweeën les te hebben, maar dan moeten speelervaring en ook leeftijd bij elkaar passen. Uitzondering kan ook een ouder/kind les zijn. Het is ook mogelijk om 10 kennismakingslessen te volgen. In deze lessen kan je dan de basis van het instrument leren kennen en zo beter beslissen of het de juiste keuze is. De lessen zijn wekelijks met uitzondering van de schoolvakanties.